Kontaktlencse használati tanácsok kezdők számára!

febr 8, 2021 | Blog, Kontaktlencse

Kontaktlencse a Cvikker Optikánál, kedvező áron, ügyfélközpontú szolgáltatás keretein belül, segítünk, hogy könnyen megszokja a lencséket!

Sokan váltanának kontaktlencsére, ugyanis ez az opció jóval kényelmesebb, rugalmasabb megoldást kínál azok számára, akiknek látásjavításra van szükségük. Ahhoz, hogy az érintettek megtapasztalják a lencsék előnyeit, és zökkenőmentesen teljenek a mindennapok, bizonyos dolgokra nem árt odafigyelni. Ha Ön is kezdő a kontaktlencsék terén, és szeretne hozzájutni a legfontosabb információkhoz, itt a lehetőség, hogy tájékozódjon!

Egyeseknek komoly kihívást okozhat eleinte a kontaktlencse behelyezése. Sokan ott rontják el, hogy nagyon rágörcsölnek erre, félnek, hogy felsértik a szemüket a körmükkel, vagy pedig a lencsében okoznak kárt. Nem ritka, hogy az első időszakban hosszú órák is elmehetnek a kontaktlencsék behelyezésével. Nagyon fontos, hogy az ember ellazuljon, és ne essen kétségbe, ugyanis ezzel rengeteget árt, így pedig rendkívül nehéz lesz megszokni az új látásjavítót. Az ujjbeggyel finoman hozzá lehet érni a szemhez, nem kell aggódni a következmények miatt. Nagyon fontos, hogy az ember tiszta kézzel vágjon neki a feladatnak, hiszen ellenkező esetben olyan szennyeződések is bekerülhetnek a szembe, amik gyulladást eredményezhetnek.

kontaktlencsék tisztaságával is muszáj foglalkozni. A tisztítás helyes technikáját szakembereink bemutatják a vásárlóknak, ezután pedig már nagyon könnyű lesz rendben tartani a lencséket.

Végül, de nem utolsó sorban a szemek hidratáltsága is központi szerepet tölt be a kontaktlencsékkel kapcsolatban. Ezt megfelelő folyadékbevitellel, szemcseppel lehet elősegíteni, így elkerülhető, hogy a lencsék irritációt, kellemetlen érzetet okozzanak a szemnek.

Optikánkban ügyfélközpontú szolgáltatás keretein belül juthat hozzá új látásjavítójához. Szakembereink minden kérdésre szívesen válaszolnak, és segítenek, hogy könnyebb legyen átlendülni a kezdeti nehézségeken. Ha bővebb információkra lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....