Látásvizsgálat

Látásvizsgálatok

A látásvizsgálatot érdemes rendszeresen beiktatni az életünkbe. Sajnos sokan csak akkor mennek orvoshoz, amikor már érezhetően romlott a látásuk, esetleg más panaszuk van, de ez nagy hiba!

Milyen gyakran ajánlott a látásvizsgálat?

A látás romlása a kor előrehaladtával valamilyen szinten természetes, ennek ellenére nem szabad fél vállról venni. Fontos, hogy a látásvizsgálatot ugyanúgy alapvetőnek tekintsük, mint a többi, rendszeresen elvégzendő szűrővizsgálatot. A szem esetében is lényeges, hogy mielőbb fény derüljön a változásokra, ezért a látásvizsgálat akkor is ajánlott, ha alapvetően panaszmentesek vagyunk.

bemutatkozas

Vannak olyan problémák, amik hirtelen jelentkeznek, de általában egy lassú, fokozatos romlás tapasztalható, ami kevésbé feltűnő. Többek között ez is az oka annak, hogy sokan csak későn mennek el látásvizsgálatra, akkor, amikor már a mindennapi életükre is kihat a szemük állapota.

A látásvizsgálatot évente egyszer mindenkinek érdemes beiktatnia, de annak, aki kontaktlencsét visel, különösen elengedhetetlen. A kontaktlencse online vásárlása kétségkívül rendkívül kényelmes megoldás, azonban előfordulhat dioptriaromlás vagy akár tüneteket nem okozó szemfertőzés is, ami mindenképp alaposabb vizsgálatot és adott esetben kezelést is igényelne.

A látásvizsgálat menete:

1. Személyes konzultáció: ennek során a szakemberrel részletesen átbeszélhetjük az esetleges panaszokat, illetve a használatban lévő szemüvegek, kontaktlencsék jellemzőit. Sok esetben már a tünetek alapján sejthető, hogy mi áll a háttérben, de természetesen a célzott vizsgálatokra, műszeres állapotfelmérésre mindenképp szükség van.

2. Objektív látásvizsgálat: a vizsgálat refraktométerrel történik. A készülék pontosan felméri a szem optikai tulajdonságait, és ez alapján a dioptria is meghatározásra kerül. A refraktométer számítógép által vezérelt műszer, így rendkívül pontos képet ad a szemről. Ezt a szakember egészíti ki a páciensre jellemző, egyedi sajátosságokkal.

3. Szubjektív felmérés: ekkor kerül sor a mindenki által jól ismert tábla leolvasására, külön-külön mindkét szemmel, majd együtt is. Nálunk lehetőség van több különböző lencsét is kipróbálni, hogy biztosan a lehető legjobb megoldást választhassa. Szakembereink a kórelőzmények figyelembe vételével segítenek meghatározni, hogy pontosan milyen szemüveg vagy kontaktlencse lenne az ideális.

Látásvizsgálat / Időtartam: 20 -30 perc

Ár: 8.000 Ft ( szemüvegkészítés esetén AJÁNDÉK )

Kontaktlencse kontroll (törzsvásárlóinknak AJÁNDÉK ) Időtartam: 15-20 perc ,  Ár : 5.000 Ft

Kontaktlencse vizsgálat (új páciens, próbalencsével)

Időtartam: 30-40 perc,  Ár : 15.000 Ft

Kontaktlencse vizsgálat betanítással 20.000 Ft / Időtartam: 60-90 perc

A kontaktlencse viselését, minden esetben egy átfogó látásvizsgálat és szemvizsgálat előzi meg. Első kontaktlencse viselőknek a vizsgálat kizárólag betanítással együtt történik. A kontaktlencse típusát, a viselési időt, a szükséges ápolófolyadékot és a használati feltételeket optometrista-kontaktológus szakember határozza meg.

Életkor: a kontaktlencse viselésnek nincs minimum, vagy maximum meghatározása életkorban. Azonban fiatalkorúak esetében szülői beleegyezés, illetve a szülő teljeskörű tájékoztatása szükséges. A szülő is megjelenik a vizsgálaton, és a viseléssel kapcsolatos minden információt elsajátít.

Keressen minket bizalommal, és foglaljon időpontot a látásvizsgálatra akár még ma!