Fényre sötétedő lencse: kettő az egyben szemüveg!

márc 8, 2021 | Blog, Napszemüveg

fényre sötétedő lencse tökéletes megoldást nyújt a szemüvegeseknek. Szemüvegesnek lenni egészen sajátos élményekkel jár. Meg kell tanulni és megszokni azokat a dolgokat, amikkel egy nem szemüveges nem találkozik. A legnagyobb kihívást az időjárás okozza. Egy szemüvegesnek bosszantó lehet téli időben a lencsére kiülő pára vagy nyári melegben a tűző napsütés. Míg mások csak egyszerűen feltesznek egy uv szűrős, divatos napszemüveget, a szemüvegesnek két választása marad. Külön készíttet dioptriás napszemüveget és azt cserélgeti a szemüvegével vagy pedig a fényre sötétedő lencsét választja.

fényre sötétedő lencse egy nagyszerű találmány, ami megkönnyíti a szemüvegesek életét és egyszerű megoldást kínál a zavaró napsugarak ellen. A fényre sötétedő lencse egyszerre szemüveg és napszemüveg, dioptriás, sokoldalú lencsével ellátott kiegészítő. Azoknak érdemes ilyen lencsét készíttetni, akiknek az átlagosnál fényérzékenyebb a szemük, illetve szeretik a kényelmesen hordható kiegészítőket.

fényre sötétedő lencse megadja viselőjének azt a szabadságot, hogy egyetlen kiegészítőt viselhessen, ami minden fényviszonyhoz igazodni képes és a szemnek komfortos viseletet tud nyújtani. A megszokott fényviszonyok között a lencse teljesen olyan, mint egy átlagos szemüveg, de ha erősebb napfény éri, akkor körülbelül 30 másodperc alatt besötétedik. Az uv fényt érzékelve a lencsék nem teljesen, csupán 80-90%-kos sötétedést fejtenek ki, ez viszont elegendő ahhoz, hogy 100%-kos uv védelmet biztosítsanak a szemeknek.

A napszemüvegre hasonlító, fényre sötétedő lencse bármilyen típusú lencséből elkészíthető. Nem olyan újkeletű dolog, mert már a hatvanas évek óta létezik. Az évtizedek alatt végbemenő fejlesztések a sötétedés gyorsaságát, színét, uv védelmét célozták meg. A lencse nem csak szürke lehet, zöld vagy barna is. Munkavégzéshez, szabadidős, hétköznapi tevékenységhez is ideális egy minőségi, jó teljesítményű, divatos fényre sötétedő lencse.

Ha érdekli szolgáltatásunk és termékeink, keresse optikánkat személyesen vagy elérhetőségeinken!

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....