A kontaktlencse helyes használata

aug 5, 2022 | Blog, Kontaktlencse

kontaktlencse helyes használatáról most többet megtudhat. Ha Ön is szeretne kontaktlencsét, térjen be optikánkba, és szerezze be kínálatunkból!

A kontaktlencse sokak számára szimpatikus megoldás, szívesen áttérnének erre az opcióra azért, hogy megszabaduljanak a szemüveg okozta terhektől. Ahhoz, hogy meg lehessen tapasztalni az előnyöket, mindenképp utána kell járni a helyes használatnak. Ellenkező esetben nem csupán számos kellemetlenség merülhet fel, hanem még egészségügyi kockázatok is jelentkezhetnek. Amennyiben Ön is szeretne bővebb információkat kapni a kontaktlencse megfelelő alkalmazásáról, itt a lehetőség, hogy tájékozódjon a legfontosabb tudnivalókról!

A kontaktlencse viselésének legfontosabb kritériuma az, hogy a könnyfilm megfelelő állapotban legyen, továbbá a szemfelszínnek sérülésmentesnek kell lennie. Léteznek napi illetve havi kontaktlencsék, amelyekkel kapcsolatban nagyon fontos, hogy nem szabad őket a javasolt idejüknél tovább használni. A napi kontaktlencsék csak egyszeri használatra szólnak, a kivétel után nyugodtan ki lehet dobni. Az igazság az, hogy ez a legkomfortosabb és legegészségesebb formája a lencse viselésének. Ez az opció azoknak is ideális, akik szeretnék kombinálni a szemüvegviselést a kontaktlencsékkel. A havi lencsét felbontása után harminc nappal ki kell dobni!

A kontaktlencse berakása előtt nem maradhat el az alapos, körültekintő kézmosás. Nem szöszös kéztörlőt célszerű ezután használni. A kontaktlencse kivételénél szintén lényeges a higiénia, ezzel számos irritációt, kellemetlen betegséget el lehet kerülni. Mindenképp gyári kontaktlencse tároló folyadék kerüljön felhasználásra!

Optikánkból könnyedén be tudja szerezni kontaktlencséjét. Munkatársainktól bátran kérhet segítséget, megfelelő tanácsok, útmutatás mellett nem okozhat kihívást viselni, tárolni a lencséket. Honlapunkon bővebb információkat is találhat szolgáltatásainkról, termékeinkről. Ha kérdezni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....