Szemüveges lettem – élményeim a Cvikker Optikánál

dec 5, 2023 | Optika, Szemüveg készítés

Az első szemüveg több szempontból is meghatározó egy ember életében, de lehet jó élmény is – az alábbiakban egy ügyfelünk levelét közöljük.

A napokban egy új fejezet kezdődött az életemben: szemüveges lettem. Szeretném megosztani Önökkel az élményeimet és tapasztalataimat, amelyeket a Cvikker Optikánál szereztem.

Mindig azt gondoltam, hogy tökéletes a látásom (közelre az is), de az utóbbi időben észrevettem, hogy a távoli tárgyak homályosan jelennek meg előttem, nem elég „éles a kép”.

Már nem látom jól a tömegközlekedésen a kijelzőt, a bárpult feletti itallapot, az utcanévtáblákat, a moziban elmosódott a vásznon a szereplők arca, és az utcán csak közelről ismerem fel a barátaimat. Ezért úgy döntöttem, ellátogatok egy optikába, hogy megvizsgáltassam a látásomat. Viszonylag sokáig kerestem a megfelelőt – tehát nem egyből a legelső mellé tettem le a voksom –, ám végül meglett az, amelyik minden tekintetben megfelelt az elvárásaimnak: a Cvikker Optika.

A látásvizsgálatra online jelentkeztem be a weboldalon keresztül, az időpontot pedig e-mailben igazolták vissza. A Cvikker Optika könnyen megközelíthető helyen van: a 4-6 villamossal a Harminckettesek terétől 5 perc sétára, az M3 metróval a Kálvin tértől szintén 5 perc sétára található, a Krúdy utcában, azaz tömegközlekedéssel Budapest bármely pontjáról egyszerűen és gyorsan elérhető.

személyre szabott szemüveg

Amikor beléptem az ajtón, azonnal éreztem a professzionális és barátságos légkört: a helyiség tágas, világos és hangulatos, az optika munkatársai kedvesek és igazi szakértők a maguk területénA kb. 25-30 perces látásvizsgálat nagyon alapos volt, melynek végén kiderült, hogy mínusz másfeles dioptriára van szükségem – érdekes módon mindkét szemem esetében, amiről megtudtam, hogy viszonylag ritka, hiszen a szemek többnyire eltérő mértékben romlanak. Megdöbbenéssel, de egyben megkönnyebbüléssel fogadtam a hírt, hiszen végre megoldódott a rejtély, miért nem láttam tisztán távolra.

A szemüveglencsék közül a Hoya Hilux lencsét ajánlották, az akkor épp elérhető legkedvezőbb akció keretein belül. Ezt követően következhetett a szemüvegkeret kiválasztása. Az optika kedves munkatársa segített nekem megtalálni azt a keretet, amely tökéletesen illik az arcformámhoz és a stílusomhoz.

Az egész folyamat egy igazi divattanácsadáshoz hasonlított, ahol a legnagyobb gondossággal válogathattam a különböző műanyag és fém keretek között. Miután kiválasztottam a tökéletes keretet, kitöltöttük a megrendelőlapot, majd mindössze két munkanapot kellett várnom, amíg elkészült az első szemüvegem.

személyre szabott szemüveg

Ezt követően SMS-ben értesítettek, hogy mehetek az új, személyre szabott szemüvegemért. Amikor átvettem és felpróbáltam, egy teljesen új világ tárult elém: a tárgyak élesen és világosan jelentek meg, ami csodálatos érzés volt. Most már nem okoz gondot egy tábla leolvasása, a mozi pedig újra egy remek élmény, nem pedig foltok halmaza.

Már tudom, hogy a Cvikker Optikánál nem csupán egy szemüveghez jutottam, hanem egy új életminőséghez is!

Szeretnék köszönetet mondani a Cvikker Optika minden munkatársának, akik segítettek ezen az úton. Professzionalizmusuk, kedvességük és odafigyelésük valóban különlegessé tette ezt az egész folyamatot, a végeredmény pedig felülmúlta minden elvárásomat.

Kedves Olvasók! Ha Önök is hasonló helyzetben vannak, azaz az első szemüvegüket szeretnék szakértőkre bízni, vagy csak egy megbízható optikát keresnek látásvizsgálat elvégzése céljából, bátran ajánlom a Cvikker Optikát. Nem csalódhatnak!

Üdvözlettel, egy elégedett ügyfél

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....