A rövidlátás gyermekkorban egyre gyakrabban alakul ki, de létezik eszköz a megállítására. A rövidlátás vagy myopia már egy nyolc éves gyermeknél is kialakulhat. Ennek oka több dolog is lehet, nem csak az öröklött hajlam. Sajnos a modern életvitel számos, káros hatással jár, így például az elektronikus eszközök használat is ilyen.

Az okos eszközök, számítógépek monitoraihoz egyre közelebb hajoló gyerekek, fiatalok mindennapos látványnak számítanak. Ennek a szokásnak meg is van a böjtje, a testtartásra, a látásra is kihat a folyamatos eszköz használat, a kevesebb testmozgás. A rövidlátás egyértelmű jele, ha a gyerek mindent egyre közelebbről szemlél, mert távolabbról, rendes távolságról már nem látja tisztán. Eközben bizonyos fizikai változások mennek végbe a szemben. A szemgolyó hátsó része megnyúlik, az elülső része pedig másképp töri meg a fényt, mint egészséges formájában.

A gyermekkori rövidlátás veszélye, hogy a növekedéssel párhuzamosan tovább romlik. Fél évente fél dioptriát is növekedhet a rövidlátás. A folyamat eltérő ütemben zajlik minden gyereknél, le is lassulhat, illetve le lehet lassítani a megfelelő látáskorrigáló eszköz alkalmazásával.

A myopia kezelésében forradalmi változások bontakoztak ki az elmúlt években, ennek köszönhetően tudjuk bemutatni a  Hoya innovatív szemüveglencséjét. A Hoya kifejlesztett egy olyan szemüveglencsét, ami képes, átlagban 60%-kal lelassítani a rövidlátás romlását. A szemüveglencse kifejlesztését az úgynevezett Defocus Incorporated Multiple Segment (D.I.M.S.) technológiára alapozták a szakemberek. Könnyen és kényelmesen használható, nem utolsó sorban pedig tesztek által igazolt a hatékonysága, ami az eddig használt szemüveglencsékhez képest figyelemreméltó mértékű.

A Hoya terméke minden gyermek és fiatal részére ajánlott, aki myopiában szenved. Térjen be optikánkba és ismerje meg közelebbről ezt a gyógyászati eszközt! Amennyiben a legjobbat szeretné biztosítani gyermekének és a látását megóvni, akkor tudunk megoldást erre a problémára!

0
    0
    Kosár