Milyen a jó monitor szemüveg?

dec 6, 2022 | Szemüveg készítés

Monitor szemüveget érdemes használni, hiszen az, hogy órákig szinte ugyanoda kell fókuszálni, megviseli a szemet. De vajon milyen a jó monitor szemüveg?

Modern világunk néha azzal jár, hogy egész nap a számítógép előtt ülünk. Sokaknak a munkája is olyan, amit monitor előtt ülve kell végezni, ráadásul gyakran a szabadidejüket is számítógépnél töltik. Ez bizony egy idő után megviseli a szemet, ám egy jó monitor szemüveg sokat segít a helyzeten.

A szemüveglencse kiválasztásánál fontos, hogy figyelembe vegye az életkorát, de az is lényeges, hogy általában milyen távolságra van Öntől a monitor. Fiatalabb korban, laptopon való munkához az úgynevezett alkalmazkodást segítő HOYA Sync lencse családot javasoljuk. Ez használható akár kisgyermek kortól kezdve egészen 40-45 éves korig.

40-45 év felett pedig az általános Hoya multifokális szemüveg nyújt ideális megoldást, szükség esetén kiegészítve egy Hoyalux WorkStyle Business munkaszemüveggel. Ebben a korban ugyanis megváltozik a látás, ezért nem megfelelő ugyanaz a szemüveglencse, mint fiatalabb korban. Az egyszerű olvasószemüveg nem képes minden távolságban éles képet adni, ezért nem javasolt olyan munkavégzéshez, ahol a monitor mellett más, távolabbi pontra is kell fókuszálni, például egy kivetített prezentációra.

Monitorszűrő szemüveg és dioptria

A monitor káros hatásai elleni védelem mellett természetesen a megfelelő dioptria is fontos. Ennek hiányában a szem elfárad, bevörösödik, égni kezd és fejfájás is jelentkezhet. Érdemes egy olyan optika szaküzletet felkeresni, ahol segítenek megtalálni a minden szempontból legjobb megoldást. 

Cégünknél a szemüveg készítés minden esetben az egyedi igények szerint történik. Célunk, hogy olyan lencsét ajánljunk Önnek, ami tökéletes látást tud biztosítani és segít megőrizni szeme egészségét.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal és rendelje meg új munkaszemüvegét! Ha kérdése merült fel, keresse munkatársainkat a megadott elérhetőségeink bármelyikén, szívesen állnak rendelkezésére!

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....