Miért ne használjunk kész olvasószemüveget?

máj 5, 2022 | Blog, Szemüveg készítés

Az olvasószemüveg kiválasztására óriási gondot kell fordítani. A kész látásjavítók helyett kerüljenek előtérbe a saját igényei a szemüveg rendeléskor!

Bizonyos üzletekben lehet találkozni készen kapott olvasószemüvegekkel. Vannak olyanok, akik nagy bizalmat szavaznak ezeknek a termékeknek, így megvásárolják őket, azonban sokan nem is sejtik, hogy ezzel mekkora kockázatokat vállalnak. A készen kapható olvasószemüvegek arra alkalmasak, hogy az ember hirtelen valamit megnézzen, például egy újság apróhirdetését, hosszú távon viszont nem túl ideálisak ahhoz, hogy az egyén olvasáshoz használja.

A készen kapható látásjavítók már a minőségüket tekintve meg sem közelítik az optikákban kapható, egyéni igények alapján legyártott típusokat. A lencsék nem esnek át felületkezelésen, könnyen tükröződnek, sérülékenyek, így nagyon hamar teljesen használhatatlanokká válhatnak. Az, hogy egy másik eszközt kell venni, csak plusz kiadást jelenthet, így érdemes körültekintőnek lenni, és az üzletekben kapható termékek helyett az optikai szemüvegkészítést választani. Az emberek jelentős részének a szeme különböző fénytöréssel rendelkezik, a kész olvasók dioptriái pedig ugyanolyanok mindkét oldalon, így nem tudnak alkalmazkodni az egyén igényeihez. Ha egy alkatrész elveszik, tönkremegy, nincs lehetőség a pótlásra. A kész olvasók keretei nem bonthatók, így lencsecserére sincs lehetőség. Ezek a termékek egy átlag fókusztávolsághoz kerülnek legyártásra. Nem alkalmasak arra, hogy kiszolgálják az emberek egyéni igényeit, sőt további problémákat is eredményezhetnek.

Ön ne kockáztasson, jöjjön el optikánkba, és válassza a szemüveg készítést az egyén igényei szerint! Az új látásjavítójával kapcsolatban garantáljuk, hogy semmiben sem fog hiányt szenvedni. A szemüvegkészítés terén rugalmas, megbízható, ügyfélközpontú szolgáltatásokat kínálunk. Ha bővebb információkra lenne szüksége, vagy időpontot foglalna, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....