Látásvizsgálat fontosságáról bővebben

okt 9, 2020 | Blog, Látásvizsgálat

A könnyezés vagy szemszárazság, rendszeres fejfájás sok embert érintenek. Közülük jó páran nem igazán vesznek tudomást a tünetekről, hanem inkább megpróbálnak együtt élni velük, azonban ez nem túl jó döntés. Ezek a jelek mind arra figyelmeztetnek, hogy bajok lehetnek a látással, ezért mihamarabb érdemes szakemberhez fordulni, aki egy látásvizsgálat keretein belül pontosan meg tudja mondani, hogy mi a gond.

A látásvizsgálat kulcsfontosságú szerepet tölt be a látás megmentésében. Az időben észlelt problémákat még bőven lehet orvosolni, megfelelő látásjavító eszközök használatával. Egyesek azt gondolják, hogy a látás ellenőrzésére csak rendellenességek észlelésekor van szükség. Az igazság az, hogy panaszok nélkül is tanácsos elmenni vizsgálatra, mert ilyenkor nem csupán a látást, hanem magát a szem teljes egészét is ellenőrzik a szakemberek. A látásvizsgálat más betegségekre is rávilágíthat, például kiderülhet, hogy az illetőnek a vérnyomásával van problémája, vagy pedig cukorbeteg. Az egyszerű, rutin ellenőrzésnek tűnő vizsgálat tehát még az egészségügyi kockázatokat is csökkentheti. Rengeteg kellemetlenségtől, szövődményektől kímélhetik így meg magukat az emberek, ezért legalább évente vagy kétévente egyszer tanácsos szakemberhez fordulni az alaposabb ellenőrzésért. Gyerekeket is érdemes látásvizsgálatra vinni. Ez főleg iskolakezdés előtt aktuális, hiszen a kicsiknél még fontosabb, hogy időben kiderüljenek a problémák, mert így nem romolhat az iskolai teljesítmény.

A szem az egyik legdrágább kincs az életben. Vigyázzon rá, ehhez vegyen részt rendszeresen látásvizsgálaton! Optikánkban profi, tapasztalt szakemberek végzik az ellenőrzéseket. A vizsgáló megfelelően felszerelt, korszerű, így bármilyen problémát kiszűrhetnek időben. Amennyiben szükség van látásjavító eszközre, szemüvegét el is tudja készíttetni optikánkban. Nálunk sok divatos szemüvegkeret közül válogathat, de lehetősége van kontaktlencse rendelésre is. Ha időpontot szeretne foglalni látásvizsgálatra, vagy kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....