A szemüvegkészítés menete

szept 5, 2022 | Blog, Szemüveg készítés

szemüvegkészítés menetéről most többet megtudhat. Optikánk ügyfélközpontú kiszolgálással várja az érdeklődőket, válasszon minket bizalommal!

Ahhoz, hogy egy szemüveg kényelmes legyen, és százszázalékban passzoljon az egyén elképzeléseihez, nagyon gondos és körültekintő vizsgálatoknak, előkészületeknek kell megtörténniük a látásjavító elkészítése előtt. A szemüvegkészítés igen összetett, amelynél a szakértelem és az alaposság elengedhetetlen tényezők.

Az első és legfontosabb lépés a látásvizsgálat. Ez esetben optometrista vizsgálja az egyént, azért, hogy végül a megfelelő dioptria kerülhessen kiválasztásra a látásjavító elkészítése során. A szakember ilyenkor a szemfenéki elváltozások után is kutatnak, hiszen ezek is nagy mértékben befolyásolják a szemüveg tulajdonságait. Amennyiben szükséges, szemész szakorvoshoz irányítják a pácienst. Akik kontaktlencsét viselnek, vagy szeretnének, számíthatnak a szaruhártya görbület mérésre is a vizsgálatoknál.

A szemüveglencse kiválasztásánál a szakemberek kikérdezik a megrendelőket az életvitelükről, például arra kíváncsiak, hogy mennyi időt töltenek a képernyő előtt, illetve vezetnek-e? Mindezen információkra azért van szükség, hogy az elkészült látásjavító eszköz százszázalékban az egyén igényeihez legyen igazítva, így az embernek egy percig sem okozhat kellemetlenséget új szemüvege.

A lencse meghatározása után a szemüvegkeret kiválasztása következik, a megrendelő arcának megfelelően. Ezt követi a lencse paramétereinek és elhelyezkedésének meghatározása, a kapott információk alapján. Az elkészült szemüveget végül a helyszínen a szakemberek az arcra igazítják, beállítják a szárakat, orrnyerget a kifogástalan látáskomfort érdekében.

Optikánkban a vásárlók minőségi szolgáltatásokat vehetnek igénybe a szemüvegkészítés során. Kiváló ajánlatokkal várjuk a megrendelőket. Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....