A szemüveg ápolásáról bővebben

máj 6, 2020 | Blog, Szemüveg javítás

Ahhoz, hogy a szemüvegek képesek legyenek betölteni rendeltetésszerű szerepüket, nagyon fontos, hogy az emberek odafigyeljenek a rendszeres ápolásukra. Az ujjlenyomatos, kosz – és zsírfoltos lencse nem csupán bosszantó, hanem veszélyes is, hiszen akadályozza a látást. Érdemes pár dologra figyelni a szemüveg ápolással kapcsolatban, hiszen így megakadályozhatók a kellemetlen helyzetek. Ez esetben a szemüvegkeretről sem szabad megfeledkezni!

A szemüveg ápolással kapcsolatban a legfontosabb, hogy mindig legyen kéznél mikroszálas vagy kifejezetten szemüvegtörlésre alkalmas kendő. Sokan papír zsebkendővel vagy valamilyen ruhadarabbal igyekeznek eltávolítani a lencséről a zavaró foltokat, azonban ezekről az anyagokról mindig leválik olyan kosz vagy porszem, ami további problémákat okoz a kilátásban. A pordarabok ráadásul mikrométer karcokat eredményeznek, amik miatt egy idő után már az ápolás sem fog segíteni, ezért új látásjavító eszközre lesz szükség. A mikroszálas törlőkendőkkel ezek a kellemetlenségek elkerülhetők. Ezeket a törlőkendőket ajánlott bizonyos időközönként, öblítő nélkül, negyven fokon kimosni, így biztosan tökéletesen tiszták lesznek a lencsék törölgetés után. A szemüvegkeret tisztítása legfőképp higiéniai okokból fontos, hiszen az eszköz ezen részén sokféle baktérium, szennyeződés tapadhat meg. A szemüvegkeretet mindig az éppen tisztítani kívánt részén fogja ápoláskor, így nem görbülhet vagy törhet el. A szemüvegkeret tisztításkor a papucsokkal is fontos foglalkozni, mert így eltávolíthatja azokat a zsíros szennyeződéseket, amik megakadályozzák a látásjavító eszköz megfelelő illeszkedését az orrhoz.

A lencsék és a szemüvegkeret ápolásával érdemes foglalkozni, hiszen így rengeteg káros baktériumtól szabadulhat meg. Ha már a tisztítás sem segít, és új látásjavító eszközre van szüksége, keressen fel bennünket! Gyors és ügyfélközpontú szolgáltatással, minőségi és divatos szemüvegkeretekkel várjuk a vevőket. Ha szeretne időpontot foglalni, vagy kérdései lennének a látásjavítók ápolásával kapcsolatban, bátran forduljon hozzánk elérhetőségeinken!

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....