A multifokális szemüveg megszokásáról bővebben

febr 20, 2023 | Szemüveglencse

Szeretne tanácsokat kapni, hogy hogyan hangolódjon rá a progresszív szemüveglencsére? Segítünk, hogy hamar megszokhassa új szemüvegét!

Imbolygásérzet, fejfájás a multifokális szemüvegtől? Ne essen kétségbe!

Az új szemüvegek megszokása sokaknak okozhat kihívást, azonban a multifokális látásjavítók egyeseknek igencsak komoly kényelmetlenséget okozhatnak. Alapvetően ezek a típusok nagy érdeklődésnek örvendenek, ugyanis a progresszív szemüveglencsék minden egyes távolságra tudják biztosítani az éles látást. Valóban sokkal kényelmesebb az, hogy végre nem kell szemüveget váltani ahhoz, hogy az ember közelre vagy távolra lásson, azonban ennek ára is van. Ezzel sajnos többen nem számolnak, így emiatt csalódás éri őket.

A multifokális szemüvegek viselésekor az érintettek tapasztalhatnak példádul bizonytalanságot a lépcsőzéskor, látás torzulást a perifériában, de nem ritka a fejfájás és a hányinger sem. Ennyi kényelmetlenséget nem mindenki tud elviselni, azt gondolják, hogy ez teljesen rendellenes tapasztalás, pedig az igazság az, hogy nem! Nem szabad kétségbeesni, mert ezek teljesen természetes tünetek. Egy idő után az agy fog tudni alkalmazkodni az új körülményekhez, így szép lassan el is múlnak a kényelmetlenségek. Arra is van esély, hogy ezek a tünetek nem fognak jelentkezni, így kellemetlenségek nélkül lehet megszokni az új látásjavítókat.

progresszív szemüveglencse, multifokális szemüveg

Személyre szabás? A progresszív szemüveglencséknél erre van lehetőség!

Sokan nem tudják, de lehetőség van arra, hogy a progresszív szemüveglencséket százszázalékban a megrendelők életstílusához lehessen igazítani. A személyre szabásnak köszönhetően a látásjavító eszköz képes maximálisan alkalmazkodni az egyén vizuális elvárásaihoz. Van arra mód, hogy a lencse inkább közelre fókuszáljon, amennyiben a megrendelőnek erre van igénye azért, mert sokat olvas.

Ez az opció még tovább növeli a multifokális szemüvegek kényelmét, így elkerülhető az, hogy a megrendelőnek hiányérzete legyen az új látásjavítójával kapcsolatban. Érdemes erről informálódni még a szemüvegkészítésnél, hiszen ezzel megakadályozható az, hogy utólag kelljen korrigálni az eszközön, ami plusz időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt emésztene fel.

progresszív szemüveglencse, multifokális szemüveg

Hogyan tudja gyorsabban, könnyebben megszokni a multifokális szemüveget?

Vannak olyan személyek, akikben megvan a lendület ahhoz, hogy ne adják fel a küzdelmet a multifokális szemüvegek megszokását illetően, azonban nem tudják, hogy ehhez melyek az igazán hatásos lépések. Már azzal sokat lehet tenni, ha az egyén szigorúan ragaszkodik ahhoz, hogy elsődleges szemüvegként hordja. Ha mindig újból előkerül a régi látásjavító eszköz, jóval tovább tart a megszokás folyamata, ráadásul nagyobb az esély is arra, hogy az ember többször érzi magát kényelmetlenül.

A megrendelőknek érdemes kísérletezniük az új szemüvegükkel. Ez azt jelenti, hogy az egyén ne a számára legkomfortosabb területet alkalmazza a látáshoz, hanem merje használni megfelelően a különböző zónákat.

Az ideális szemüvegkeret megtalálása is rendkívül sokat segít abban, hogy könnyebb és gyorsabb legyen megszokni az új látásjavítót. A próba során a megrendelő győződjön meg arról, hogy az adott darab illik az arcához, és kényelmes. Van arra lehetőség, hogy az optikában valamennyire az egyén arcformájához igazítsák a keretet.

Ne essen kétségbe, ha nem szokja meg azonnal az új multifokális szemüveget! Tanácsainkat megfogadva könnyebben veheti az akadályokat.

Optikánk folyamatosan vonzó akciókkal várja az ügyfeleket, hozzánk megéri benézni, ahol progresszív lencsékből is készítünk szemüvegeket. Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....