A fényre sötétedő szemüvegek minden előnye

máj 30, 2024 | Szemüveg készítés

Régóta visel szemüveget, de eddig még nem gondolt arra, hogy fényre sötétedő szemüveglencsét választ? Mutatjuk, milyen érvek szólnak mellette!

A fényre sötétedő lencsék, más néven fotokróm lencsék, igazi forradalmasítást jelentettek a szemüvegviselők életében. Ahogy azt a nevük sejteti, ezek a lencsék képesek alkalmazkodni a fényviszonyokhoz, vagyis beltéren hagyományos dioptriás szemüvegként funkcionálnak, a szabadban pedig automatikusan besötétednek. Nézzük, milyen előnyöket élvezhet, ha ilyet választ!

Egyetlen szemüveg minden helyzetre

Kezdjük mindjárt azzal, hogy végre elfelejtheti a szemüvegek állandó cserélgetését. Nem kell aggódnia amiatt, hogy elveszíti a napszemüvegét, vagy éppen nem találja, amikor szüksége lenne rá. Akár a szobában ülve olvas, akár kint sétál a napsütésben, minden helyzetben adott a megfelelő védelem és a tökéletes látásélmény párosa.

A fényre sötétedő szemüveglencsék drágábbak lehetnek a hagyományosnál, viszont a kettős funkció miatt hosszú távon megéri a befektetés. Nem kell külön napszemüveget vásárolnia, ami külön öröm, ha azok közé tartozik, akik mindig bajban vannak a keretválasztással. Valljuk be, a kényelem és a praktikum, amit ezek a lencsék nyújtanak, felbecsülhetetlen érték a mindennapokban.

Maximális védelem a napsütéssel szemben

A napsütés káros UV-sugarai komoly veszélyt jelentenek a szemünkre. A hosszan tartó napsugárzásnak való kitettség szürkehályoghoz, makula degenerációhoz és más szembetegségekhez vezethet. Ha viszont fényre sötétedő szemüveget visel, nem kell tartania a kellemetlen következményektől, hiszen hatékony védelmet élvezhet, anélkül, hogy aktívan tennie kellene érte.

A fényre sötétedő lencsék professzionális változatai 100%-os UV-védelmet nyújtanak és komfortosabbá teszik a szabadban töltött időt akkor is, amikor egyetlen felhő sem enyhíti az erős napsütést. Ez különösen praktikus vízparti tevékenységek során, ahol a vízfelület visszaveri a napsugarakat, fokozva a vakító hatást.

Egy ilyen szemüveggel ráadásul megszabadulhat az állandó hunyorgástól is. Mi a probléma ezzel az automatikus reakcióval? Könnyen lehet, hogy eddig még nem kötötte össze a panaszokkal, de a hunyorgás izomfeszültséget okoz a szem körül, ami fáradtsághoz és egyéb kellemetlenségekhez, például fejfájáshoz vezethet.

Fényérzékeny technológia vezetéshez?

A fényre sötétedő szemüvegek titka a speciális fényérzékeny lencse, ami UV-fény hatására aktiválódik. Ez a folyamat gyorsan, pár másodperc alatt megy végbe, így a lencsék pillanatok alatt alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz. Csakhogy a szélvédő üveg köztudottan kiszűri az UV-sugárzást, így vezetés közben mit sem ér ez a technológia.

A fotokróm lencsék régebbi típusai valóban nem tudtak megküzdeni ezzel a helyzettel, ma már azonban erre is van speciális megoldás, így nem kell lemondani a kényelemről, és a biztonság is megmarad. Egy fényre sötétedő szemüveg tehát vezetés közben is tökéletes megoldást jelenthet, persze csak akkor, ha jól választ.

Fényre sötétedő lencséből csak a legjobbat!

A Hoya Sensity termékcsaládja kiemelkedik a piaci kínálatból. A prémium minőségű lencsék a legmodernebb technológiát segítségül hívva készülnek a tökéletes látásélmény és kimagasló UV-védelem érdekében. A Hoya Sensity szemüveglencsék gyorsan reagálnak a fényviszonyokra és extra sötétséget biztosítanak, így még a legintenzívebb napsütésben is megfelelő védelmet nyújtanak.

A termékcsaládnak minden igényre van egy professzionális megoldása, így tehát, ha Ön is a jól ismert márkára bízza magát, csupán annyi a dolga, hogy megosztja velünk, mit szeretne. Válasszon egyetlen szemüveget és két funkciót, Hoya minőségben! Foglaljon egy időpontot honlapunkon mielőbb, hogy az idei nyarat már fényre sötétedő szemüveggel élvezhesse!

További cikkek:

Hipermetrópia, azaz távollátás

Hipermetrópia, azaz távollátás

A hypermetropia – magyarul túllátás vagy távollátás – sokakat érint, ezért részletesen is bemutatjuk a tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat. A hipermetrópia magyar megfelelői nem igazán fedik le, hogy mit is takar, mivel a távollátó ember nem lát jól távolra,...

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia tünetei és korrekciója

Az asztigmia vagy asztigmatizmus gyakori fénytörési hiba – az alábbiakból kiderül, hogy pontosan mi ez, mik a tünetei, és hogyan lehet korrigálni. Az asztigmia – más néven asztigmatizmus – a szem fénytörési hibája, amit a szem fénytörő közegeinek eltérése okoz....